Következő esemény

Mi ez itt, kérem?

Személyes hangvételű írások az informatika érettségiről, érettségizőknek és tanáraiknak.

Írjad csak!

Programozik a gyerek

Feedek és ilyesmik

e-mailt kérek az új bejegyzésekről


(nem foglak spammelni)

XML

Kövesd az oldalt!

facebook twitter

2008.12.12. 12:12 raerek

Közép-, vagy emelt? Nem mindegy.

Címkék: informatika érettségi középszint emelt szint informatika érettségi

Nem mindegy, hogy kecsesen ringó fecske, vagy recsegve fingó kecske, hogy a nyomodba lépnek, vagy a lépedbe nyomnak, hogy a tengeri csata csúcspontja, vagy csengeri tata púpcsontja, és hogy emelt szintre jelentkezett, vagy szintre emelt kezet jelent.

2008-tól ugyebár rengeteg, akár 480 ponttal kezdhetünk neki a felvételi eljárásnak. Ebből 400 megszerezhető akkor, ha 100%-ra érettségizünk mindkét felvételi tárgyunkból, középszinten. Ha ugyanezt a bravúrt mindkét tárgyból emelt szinten hozzuk, akkor meg is van a lehetséges maximum: 480 pont.

Az emelt szintű vizsga puszta ténye miatt, ha legalább 30%-ot elérünk rajta, akkor 40 többletpontot kapunk, vagyis eképpen egy 30%-os emelt szintű vizsga annyit hoz a konyhára, mint egy 70%-os középszintű. Egy 60%-os emelt szint hozama egyezik a hibátlan középszintűvel, és a 61%-os emelt szintű vizsgáért kapható pontokat egy hiperszuper középszintű vizsgával sem tudjuk megszerezni.

Ha tehát van túljelentkezés az általunk választott felsőoktatási intézménybe - ahova meg nincs legalább egy kicsi, olyat csak nagyon átgondolva választunk -, akkor jó ötlet lehet emelt szintre menni. Persze akkor nagyon kell tudni programozni.

Biztos?

120 pontos az emelt szintű gyakorlati vizsga - ebből 45 a programozás. Mondjuk, hogy egy pontot sem érünk el, de a többi hibátlan: 75 pont. Plusz egy közepesen jó szóbeli: 20 pont. Az összesen 95 pont, ami (95/150)*100=63%. Az 63 érettségi pont, plusz a bónusz 40 pont: 103 pont.

Az meg több, mint száz.

Dőljünk hanyatt, és álmodozzunk: micsoda lehetőségek állnak előttünk, ha legalább egy kicsit fog menni a programozás is!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infoerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr60672730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Okos mackó 2010.05.03. 15:10:39

Ez azért korántsem így van.
A pontszámításnál a második száz pont az érettségi tárgyak százalékos átlaga. Tehát ha minden érettségink hibátlan, de csak középszinten, az 400 pont.

Ha egyik helyett csinálok egy 61%-os emeltet, akkor az csak 432 és nem 440 pont.

Legyünk kicsit reálisabbak, hiszen azért a többségtől messze áll a tökéletes év végi jegy és érettségi százalék, így az a 61% gyorsan letudja rántani az átlagszázalékot.

Ha minden tárgyból csak 80%-ot érünk el, de az infóból megvan a 100%, az úgy 364 pont.

61%-os emelt infóval számolva 357 pont, ami ugye kevesebb.
Tehát ha valaki nem tökéletes mindenből, érdemes számolgatni nagyon.

Nekem van egy 97%-os közepem infóból és egy hét múlva megyek emeltezni. Hasonló eredményben reménykedek, de ajánlom mindenkinek, hogy tegye le mindkét szinten és így van alternatívája, választhatja a jobbikat:)

cyberpunk666 · http://emeltprog.blogspot.com/ 2010.05.12. 07:31:22

sztem az emelt inkabb a duplazoknak jo, irni kell egy jobb emeltet, es zsebben a 200+pont

csak duplanal 80% felett kell irni.

a kituno jegyek + mindenbol jo erettsegi sztem nehezebb mint a tovabbtanulashoz amugyis mindenkeppen szukseges (szoval amugyis meg kell tanulni) targyakbol az emeltszint.