Következő esemény

Mi ez itt, kérem?

Személyes hangvételű írások az informatika érettségiről, érettségizőknek és tanáraiknak.

Írjad csak!

Programozik a gyerek

Feedek és ilyesmik

e-mailt kérek az új bejegyzésekről


(nem foglak spammelni)

XML

Kövesd az oldalt!

facebook twitter

2008.12.23. 11:27 raerek

Két tankönyv

Címkék: informatika érettségi könyvek középszint gyakorlati emelt szint informatika érettségi

Ez a harmadik alkalom, hogy a felkészülésedet segítő könyvekről írok. Az első könyvajánlómban kifejezetten az érettségivel foglalkozó könyveket mutattam be, az első könyvkritika pedig egy, az érettségihez csak távolabbról kapcsolódó könyvet mutat be. Akkor arra gondoltam, hogy további könyvkritikákat is írok majd az Anima Kiadó honlapján. Megírtam a másodikat is, de sajna a végéről lecsippentették az erre a blogra mutató linket - mindezt egyetlen szó nélkül. Kifejezett kérésem ellenére sem tették ki, így a második lett az utolsó ott megjelent hozzászólásom.

E cikkben elsőként Végh Anrás: Számítástechnika a 8. évfolyam részére című könyvéről szólnék három egész mondatot. Az első, hogy a könyv címe kétséges: a cím a könyv kiadójának honlapján is kétféleképp jelenik meg: Az egyik esetben "részére", a másikban pedig "számára" szerepel benne. A rosszabb hír, hogy a könyvön az 1998-as első kiadás óta semmit nem változtattak: bár kissé már akkor is elavult volt, mostanra rendesen őskövület lett. Nem értem, milyen megfontolásból adták ki újra, azt meg főleg nem, hogy miért rendelnek belőle a könyvesboltok.

Másodikként pedig Benke Gabriella: Érettségi feladatsorok informatikából + megoldások magyarázattal című könyvéről mondom el, hogy a tankönyv lényegében az Oktatási Hivatal honlapjáról is letölthető érettségi feladatlapok és javítókulcsok nyomtatott változata, az első 249 oldalon. A 249. oldaltól a 272-ig azonban olyan tippeket kap a T. Vizsgázó, amelyek miatt érdemes lehet megvenni a könyvet: arról tudhatunk meg egyet és mást, hogy a legcsalafintább pontok megszerzéséhez mit kellett tenni az egyes vizsgáknál. Ajánlom a könyvet mindenkinek, aki maximális pontszámot igyekszik elérni a gyakorlati informatika érettségin. Az utolsó 23 oldal tehát azt a megközelítést képviseli, amely miatt ez a honlap is létezik. Bár a szerzővel soha nem beszéltem, mégis úgy érzem, hogy mindketten hiszünk abban, hogy az informatika érettségire érdemes módszeresen készülni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infoerettsegi.blog.hu/api/trackback/id/tr98724427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.